Jeroen WeerdenburgBiografie

Jeroen wordt geboren in Amsterdam en groeit op in een muzikale familie. Dagelijks zit hij tussen repetities en muziekoefeningen in. Muziek inspireert hem en op jonge leeftijd neemt hij drumles. Een aantal jaren later besluit hij om ook zangles te nemen.

In 2008 brengt Jeroen zijn eerste single “JIJ” uit, deze is geproduceerd door Dorian Broekhuyse en Martin Trans. Daarna volgen nog meerdere singles waarvoor Jeroen samenwerkt met vele bekende producers uit de muziekindustrie.

Het zelf schrijven van teksten gaat Jeroen goed af en tijdens het productieproces is hij graag in de studio aanwezig om zijn stempel op de opname te drukken.

Inmiddels heeft hij een eigen sound ontwikkeld die aansluit bij zijn persoonlijke voorkeur en die het best omschreven kan worden als ‘Nederlandstalige pop’

Zijn singles kunnen altijd rekenen op brede steun bij de diverse radiozenders en interviews op bijvoorbeeld Radio2, 3FM en RadioNL. Ook bij de schrijvende pers heeft Jeroen de nodige aandacht, met interviews en reportages in bladen als Het Parool, Nieuwe Revu, ZOZ magazine en De Telegraaf.

Naast een groot aantal optredens in horeca gelegenheden, feesten, evenementen en promotieoptredens voor Radio en televisie, heeft Jeroen in 2018 zijn eerste live concert gegeven in Bitterzoet Amsterdam. Dit was een groot succes, en de kaarten waren dan ook in zeer korte tijd uitverkocht. Na een aantal concerten in P60 in Amstelveen zijn er  inmiddels voorbereidingen gaande voor een nieuw concert.

Op 7 juli 2022 is zijn album “Blijf bij mij” uit gekomen, wat inmiddels op elk muziek platform te streamen is.

Jeroen is altijd druk bezig met de opnamen van nieuwe singles en het maken van album tracks  De productie is in handen van Sander Baas en George Konings met wie Jeroen al geruime tijd samenwerkt. Teven is Jeroen bezig met het schrijven van de teksten voor het vervolg album. Hiervoor werkt Jeroen  nauw samen met Tony Neef (bekend van een groot aantal musicals en van de hitsingle “Jij bent zo”.

Ook schrijft Jeroen inmiddels voor collega artiesten waaronder Ramon Beense, waarvan de single “Alle dagen feest” op 06 juni 2022 is uitgekomen.

Jeroen Weerdenburg  maakt zijn muziek vol passie en energie.