Jeroen Weerdenburg

Biografie

Jeroen wordt geboren in Amsterdam en groeit op in een muzikale familie. Dagelijks zit hij tussen repetities en muziekoefeningen in. Muziek inspireert hem en op jonge leeftijd neemt hij drumles. Een aantal jaren later besluit hij om ook zangles te nemen.

In 2008 brengt Jeroen zijn eerste single “JIJ” uit, deze is geproduceerd door Dorian Broekhuyse en Martin Trans. Daarna volgen nog meerdere singles waarvoor Jeroen samenwerkt met vele bekende producers uit de muziekindustrie.

Het zelf schrijven van teksten gaat Jeroen goed af en tijdens het productieproces is hij graag in de studio aanwezig om zijn stempel op de opname te drukken.

Inmiddels heeft hij een eigen sound ontwikkeld die aansluit bij zijn persoonlijke voorkeur en die het best omschreven kan worden als ‘Nederlandstalige pop’

Zijn singles kunnen altijd rekenen op brede steun bij de diverse radiozenders en interviews op bijvoorbeeld Radio2, 3FM en RadioNL. Ook bij de schrijvende pers heeft Jeroen de nodige aandacht, met interviews en reportages in bladen als Het Parool, Nieuwe Revu, ZOZ magazine en De Telegraaf.

Naast een groot aantal optredens in horeca gelegenheden, feesten, evenementen en promotieoptredens voor Radio en televisie, heeft Jeroen in 2018 zijn eerste live concert gegeven in Bitterzoet Amsterdam. Dit was een groot succes, en de kaarten waren dan ook in zeer korte tijd uitverkocht. Er zijn inmiddels voorbereidingen gaande voor een nieuw concert.

Op dit moment is Jeroen druk bezig met de opname van een nieuwe single die 13 januari 2020 uit zal komen. De productie is in handen van Sander Baas en George Konings met wie Jeroen al geruime tijd samenwerkt.

Jeroen Weerdenburg is inmiddels geen onbekende meer in de Nederlandse popscene en hij maakt zijn muziek vol passie en energie.